Webinar Gaming en Radicalisering

TIJD: 10:00-12:30 uur (2,5 uur)

In deze workshop neemt Olivier Cauberghs je mee in de wereld van games, gaming platformen en gamificatie binnen radicalisering, extremisme en terrorisme. De groeiende populariteit van games zorgt ervoor dat de gaming cultuur gebruikt wordt door extremisten om propaganda te verspreiden en haatspraak verder te normaliseren. In extreme gevallen worden er zelfs elementen van gamificatie gebruikt tijdens aanslagen. In deze workshop leer je wat er wordt verstaan onder gamificatie, op welke platformen je dit terugvindt en in welke vorm dit fenomeen kan voorkomen.

Olivier Cauberghs is voormalig rechercheur van de Belgische Federale Politie en specialist in het opsporen van (online) radicalisering. Als hoofd van Textgain Academy (onderdeel van de Universiteit Antwerpen) combineert hij zijn veldexpertise en onderwijservaring om een trainingsportfolio te ontwikkelen dat de kloof overbrugt tussen de Textgaintechnologie en de trainingsbehoefte van eerstelijnswerkers.

AAN- EN AFMELDEN: Aanmelden voor het webinar is kosteloos. Er is plek voor 25 deelnemers. Mocht je je hebben aangemeld en onverhoopt toch niet kunnen deelnemen, meld je dan ook af via de website zodat we jouw plek aan een ander kunnen geven. Aanmelden kan tot een week voor aanvang van het webinar. Enkele dagen voorafgaand aan het webinar ontvang je een mail met meer informatie over de inlogwijze. 

Webinar Gaming en Radicalisering

Om je te kunnen aanmelden moet je eerst inloggen.